*

Market Talk

Beursblik: ABN AMRO moet zich niet laten afleiden

dinsdag 20 november 2018 09:46

KBC Securities blijft positief over strategie.

(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities blijft positief over ABN AMRO, ondanks de mediaberichten over onvrede in de subtop van het management, waar de bank zich niet door zou moeten laten afleiden. Dat stelde analist Jason Kalamboussis dinsdag in een rapport.

Wel moet de bank zorgen dat de onvrede binnen de perken wordt gehouden, aldus Kalamboussis.

Uit een reeks artikelen in het Financieele Dagblad maandag blijkt dat de eerder gemelde interne onrust in de top van de bank anders dan verwacht een jaar na dato nog steeds niet voorbij, concludeerde KBC.

Gezien het anonieme karakter van de interne klachten en de bewering van president-directeur Tom de Swaan dat gesprekken met meer dan honderd managers geen grote problemen aan het licht brachten, stelt KBC dat de bank zich niet door de klachten moet laten afleiden van zijn nieuwe strategie. Die kan immers over een paar jaar pas worden beoordeeld, volgens Kalamboussis.

De analist merkte verder op dat de kritiek op de CFO beperkt lijkt, ondanks zijn harde ingreep bij de zakenbank. Dat was volgens Kalamboussis nodig vanwege Basel 4 en de lage rendementen.

Vooralsnog biedt het aandeel ABN AMRO een van de hoogste rendementen in de sector en maakt de bank goede vorderingen gezien het lastigere bedrijfsklimaat voor banken.

KBC blijft het aandeel aantrekkelijk vinden om de versnelde kostenbesparingen, de verhoogde capaciteit om kapitaal terug te geven en de plannen om een nieuwe basis te leggen voor groei vanaf 2020. Kalamboussis handhaaft het koopadvies met een koersdoel van 29,00 euro.

Het aandeel ABN AMRO noteerde dinsdag 1,0 procent lager op 22,43 euro.v

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 20, 2018 03:46 ET (08:46 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.