*

Market Talk

Beursblik: Berenberg haalt Wessanen van kooplijst

vrijdag 23 november 2018 07:48

Koersdoel ook neerwaarts bijgesteld.

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft het advies voor het aandeel Wessanen verlaagd van Kopen naar Houden en stelde het koersdoel neerwaarts bij van 14,50 naar 12,00 euro. Dit bleek vrijdag uit een analistenrapport van Berenberg.

Het nieuwe koersdoel biedt een opwaarts potentieel van 25 procent, maar dat is in de visie van de marktvorsers niet voldoende voor een koopadvies. Er is te weinig zicht op de omzetontwikkeling met het risico op teleurstellingen, waarschuwden de analisten, die 2018 een "uitdagend" jaar noemden.

Berenberg verlaagde ook de ramingen voor de de winst per aandeel Wessanen voor 2019 met vijf procent voor 2019 en met elf procent voor 2020.

Het analistenteam van Berenberg betoogt dat Wessanen weliswaar een herstel heeft kunnen bewerkstelligen bij zijn hoofdmerk Bjorg, maar dat een terugkeer op korte termijn naar historische omzetgroeicijfers tussen de 6 en 10 procent niet waarschijnlijk is.

Berenberg verwacht dat het bedrijf zich blijft richten op de optimalisering van kosten en gelooft dat er ruimte is voor margestijging op basis van productmix en efficiency. Maar de marktvorsers geloven ook dat het management blijft investeren in zijn hoofdmerken met het oog op de groei op de lange termijn. Mocht de omzetgroei onder de drie procent blijven, dan blijven de marges waarschijnlijk vlak in de komende jaren, waar aanvankelijk een groeiraming van 30 basispunten voor werd gehanteerd.

Het aandeel Wessanen sloot donderdag op een rood gesloten Damrak 0,9 procent lager op 9,60 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 23, 2018 01:48 ET (06:48 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.