*

Market Talk

Beursblik: beleggersdag positieve aanjager voor KPN

vrijdag 23 november 2018 09:46

Volgende week ook besluit fusie T-Mobile en Tele2.

(ABM FN-Dow Jones) De aankomende beleggersdag van KPN op 28 november kan een positieve aanjager zijn voor het telecombedrijf, hoewel het vermoedelijk geen groot nieuws zal opleveren. Dit stelden analisten van Morgan Stanley.

Volgende week houdt KPN niet alleen een beleggersdag, maar beslist Brussel bovendien over de voorgestelde fusie tussen T-Mobile en Tele2. De uitkomst van dit besluit over consolidatie zal geen grote veranderingen teweeg brengen voor een goed gepositioneerd KPN, denken de analisten. Morgan Stanley noemde een consolidatie wel positief voor de mobiele markt.

Morgan Stanley hoopt van KPN volgende week meer zicht te krijgen in de ontwikkeling van de vrije kasstroom en de plannen om aandeelhouders te belonen.

Toch verwachten de analisten geen groot nieuws van het bedrijf te horen, maar eerder een uitgebreide beoordeling van de verschillende bedrijfstakken, de strategie en de financiële verwachtingen.

Morgan Stanley voorziet dat KPN mogelijk zijn doelstellingen op het gebied van kostenbesparingen zal verhogen of zal verleggen tot 2019/2020. Daarbij zullen de investeringen de komende jaren het huidige investeringsbudget van 1,1 miljard euro niet overtreffen, denken de analisten.

Ook zal KPN vermoedelijk een conservatieve outlook voor de EBITDA afgeven door te zeggen dat deze de komende jaren stabiel zal zijn. Als KPN toch op groei zegt te mikken, al is het maar een beetje, dan kan dit volgens Morgan Stanley een gunstige uitwerking hebben op de koersontwikkeling.

Morgan Stanley handhaafde het Overwogen advies op KPN met een koersdoel van 3,00 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 23, 2018 03:46 ET (08:46 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.