*

Market Talk

Beursblik: twee grote opdrachten Boskalis positief

maandag 26 november 2018 09:52

ING handhaaft Houden advies.

(ABM FN-Dow Jones) De samenwerkingsovereenkomst tussen Boskalis en het Saoedische staatsbedrijf Saudi Aramco is een belangrijke mijlpaal voor de maritiem dienstverlener, terwijl het contract voor de installatie van exportkabels voor het windpark Ostwind 2 de zichtbaarheid voor het concern in windsector verzekerd tot 2022. Dit zei analist Tijs Hollestelle van ING in reactie op de aankondigingen van Boskalis.

De overeenkomst met Aramco als één van de aannemers van een offshore investeringsprogramma van het Saoedische staatsbedrijf ondersteunt volgens Hollestelle de strategische visie van Boskalis, waarbij het concern zich wil transformeren in een 'full-scope', kwalitatieve transport en installatie-aannemer voor de offshore-energiemarkt. De maritieme dienstverlener zei dat de overeenkomst naar verwachting honderden miljoen euro's aan omzet zal genereren voor Boskalis.

Daarnaast maakte het concern gedurende het weekeinde bekend een omvangrijk contract te hebben verworven voor het installeren van de offshore verbinding Ostwind 2 voor meer dan 250 miljoen euro. Hollestelle spreekt van een aantrekkelijke aanvulling op de bestaande kabelinstallatie-activiteiten, waarmee Boskalis zich verzekerd van zichtbaarheid tot 2022.

ING handhaafde het Houden advies en koersdoel van 26,00 euro. Het aandeel Boskalis noteerde maandag op een groen Damrak 3,8 procent hoger op 25,53 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 26, 2018 03:52 ET (08:52 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.