*

Market Talk

Beursblik: NIBC reflecteert op strategie en klimaat

woensdag 28 november 2018 15:35

Beleggersdag in Londen bevat ook financiële update.

(ABM FN-Dow Jones) NIBC zal donderdag met internationale beleggers reflecteren op zijn strategie en op mondiale trends in de bankensector en een update geven over de financiële resultaten in het lopende boekjaar.

Tijdens een beleggersdag in Londen geeft de bank een reeks presentaties die al in de ochtend op de website zullen staan.

Ook het productenpalet, het klantenbestand en de trends in de Nederlandse hypothekenmarkt zullen ter sprake komen.

Tijdens een bijeenkomst voor particuliere beleggers in Den Haag in september was de bank nog positief over het economische klimaat in Nederland en Duitsland. Het renteklimaat, de Italiaanse begroting, het handelsbeleid van Trump en de onzekerheden rond Brexit werden genoemd als uitdagingen.

Sinds de beursgang van NIBC op 23 maart, voor 8,75 euro, heeft het aandeel nog niet veel rendement opgeleverd. Het noteerde woensdag 0,8 procent lager op 8,05 euro.

Niettemin blijven analisten overwegend positief gestemd.

ABN AMRO verhoogde het koersdoel in september naar 9,30 euro met handhaving van het koopadvies, na de halfjaarcijfers die verrasten door de sterkere kapitaalbuffer.

Kepler Cheuvreux ging het aandeel in november volgen met een koopadvies en koersdoel van 11,00 euro. volgens analist Benoit Petrarque heeft de bank zijn ondernemende karakter behouden en is NIBC goed gepositioneerd om marktaandeel te winnen in Nederland en Duitsland.

Samenwerking met fintechbedrijven en groei in deze twee kernmarkten zijn twee strategische prioriteiten van NIBC. De bank nam in september een belang in het Britse fintechplatform ACORN, waarmee de bank zijn kredieten aan Nederlandse bedrijven efficiënter kan beheren.

In oktober leende de bank 75 miljoen uit aan het Duitse Elf Leasing, dat geld verstrekt op basis van uitstaande facturen van bedrijven. Woensdag volgde een kredietfaciliteit van 83 miljoen euro voor het Duitse RatePAY, een snelgroeiend fintechbedrijf dat webwinkels diverse betaaloplossingen biedt.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 28, 2018 09:35 ET (14:35 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.