*

Market Talk

Beursblik: meer ruimte voor dividend bij NIBC

donderdag 29 november 2018 10:10

ING gaat voorlopig uit van payout-ratio van 50 procent.

(ABM FN-Dow Jones) De update van NIBC over het derde kwartaal is duidelijk gunstig voor de verwachte teruggave van kapitaal aan aandeelhouders op de korte tot middellange termijn. Dat stelde analist Albert Ploegh van ING donderdag in een rapport.

De analist gaat er voorlopig van uit dat het uitkeringspercentage 50 procent blijft, hoewel de bank bij de halfjaarcijfers nog hintte op een verhoging van de payout-ratio. ING verwacht dat NIBC dit jaar 0,72 euro per aandeel dividend zal uitkeren, na de verhoging van het interim-dividend tot 0,50 euro, dankzij een winstsprong in het derde kwartaal.

Het kwartaalresultaat werd zoals verwacht gestut door boekwinsten op beleggingen, maar ook de rentebaten en marge gaan beter dan verwacht.

De marge op zakelijke leningen was beter dan in de eerste helft van het jaar en die op hypotheken iets lager. ING ziet meer ruimte om de spaarrente verder te verlagen.

NIBC blijft de sectoren Offshore energie en zeevaart afbouwen en doet dat ook in Leverage Finance, waar de bank nieuwe uitdagingen ziet. Dit sluit aan op uitspraken van andere banken, stelde Ploegh.

De verkoop van de aandelenbelangen zal nog een forse hoeveelheid kapitaal vrijspelen - 600 miljoen euro van de risicogewogen balans - waardoor de buffer, die afgelopen kwartaal al met 40 basispunten steeg, nog een sprong omhoog gaat maken. Overigens zullen wijzigende kredietmodellen daar volgend jaar weer de helft van afsnoepen, meldde Ploegh.

ING heeft een koopadvies en koersdoel van 10,00 euro. Het aandeel NIBC stond donderdag 4,5 procent hoger op 8,40 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 29, 2018 04:10 ET (09:10 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.