*

Market Talk

Beursblik: ABN AMRO verwacht lagere aandelenrendementen in 2019

dinsdag 4 december 2018 14:09

Bank verkiest VS boven Europa.

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO verwacht dat aandelen in 2019 een positief rendement gaan opleveren, maar wel minder dan in de afgelopen jaren. Dit meldt de bank dinsdag in haar Beleggingsstrategie 2019.

De bank wijst op de prognose van een lagere economische groei, die zal leiden tot lagere bedrijfswinsten.

Omdat de groei wel aanhoudt blijft ABN AMRO de voorkeur geven aan aandelen boven obligaties.

De bank adviseert om in 2019 de economische ontwikkelingen nauwlettend te volgen en beleggingsportefeuilles aan te passen aan de verwachte, veranderende omstandigheden.

"Een mogelijke groeivertraging in de tweede helft van 2019 - specifiek in de VS - geeft enige reden tot zorg over de winstgevendheid van bedrijven. Een in de markt heersende verwachting dat bedrijfswinsten met zo'n 10 procent stijgen kan wel eens te optimistisch zijn", stelt Ralph Wessels, hoofd Beleggingsstrategie bij ABN AMRO. "Gezien de uiteenlopende en toenemende risico's zal de volatiliteit van de markten waarschijnlijk hoger liggen dan in voorgaande jaren; die beweeglijkheid kan de markten door 2019 heen parten spelen. Europese beleggers moeten bovendien rekening houden met obligatierendementen die uitkomen op lage, enkelcijferige percentages."

Op regioniveau verkiest ABN AMRO de VS boven Europa; de bank heeft een neutrale visie op opkomende markten. Op sectorniveau is er de voorkeur voor sommige cyclische sectoren, omdat die het doorgaans goed doen in perioden van economische groei.

De bank is positief over de sectoren industrie en energie. De visie op de technologiesector is nog altijd neutraal. Techaandelen lijden namelijk onder hoge waarderingen, ondanks de sterke omzetten en winstgroei. Ook is de beweeglijkheid van techaandelen toegenomen. ABN AMRO vindt communicatiediensten en nutsbedrijven onaantrekkelijk, evenals grote delen van de sector consumptiegoederen. De beursprestaties van bedrijven in deze segmenten blijven in tijden van stijgende rentes veelal achter.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

December 04, 2018 08:09 ET (13:09 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.