*

Market Talk

Beursblik: NN Group dichtbij aandeleninkoop

donderdag 6 december 2018 09:57

ING ziet buffer verder groeien.

(ABM FN-Dow Jones) NN Group heeft "duidelijk ruimte" voor een aandeleninkoop van mogelijk 500 miljoen euro volgend jaar en kan daar in volgende jaren mee doorgaan. Dat voorspelden analisten van ING donderdag in een rapport over de verzekeraar.

Naast een aandeleninkoop, die mogelijk al in het eerste kwartaal van 2019 kan worden aangekondigd, ziet analist Albert Ploegh van ING diverse aanjagers voor de koers van de verzekeraar.

Ten eerste kan het bedrijf begin 2019 Delta Lloyd juridisch fuseren met de levensverzekeringen- en schadeverzekeringenbedrijven van NN Group. Dit zal vooral meer flexibiliteit bieden om te schuiven met kapitaal binnen de entiteiten, maar de analist sluit niet uit dat ook de solvabiliteit hierdoor onverwacht verbetert.

Ploegh verwacht ook dat NN Group een groter deel van het langlevenrisico zal herverzekeren, nadat Delta Lloyd zal zijn overgezet naar een gedeeltelijk intern model voor de berekening van de solvabiliteitsratio. Zo kan NN nog een aanzienlijke hoeveelheid vereist kapitaal vrijspelen, denkt de analist.

ING ziet de contante buffer in de holding eind volgend jaar groeien naar 2,4 miljard euro, wat een surplus van 1,4 miljard euro zou zijn, op basis van de doelstelling die tussen 0,5 miljard en 1,5 miljard ligt. Daar komt jaarlijks 0,4 miljard tot 0,5 miljard euro bij.

Het aandeel NN Group stond donderdag 2,6 procent lager op 35,72 euro in een 1,6 procent lagere AEX.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

December 06, 2018 03:57 ET (08:57 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.