*

Market Talk

Beursblik: ING en Bayer kanshebbers in tegenzittende markt

maandag 10 december 2018 07:14

Geert Schaaij tipt twee aandelen tijdens Beursgenoten-symposium.

(ABM FN-Dow Jones) Beleggen is pure noodzaak. Dit was de boodschap van Geert Schaaij tijdens zijn Beursgenoten-symposium voor circa 1.800 mensen in de Amsterdamse RAI afgelopen vrijdag.

Waarin wordt belegd, dat doet vrijwel niet ter zake volgens Schaaij. "Het maakt feitelijk niet uit, als het maar inflatiegevoelig is", aldus de Beursgenoot.

Een goede aandelentip, de reden dat al die Beursgenoten afreisden naar Amsterdam, "is heel moeilijk in deze beurs", mede omdat het laaghangende fruit al is geplukt, hield Schaaij zijn publiek voor.

Schaaij waarschuwde voor een naderende recessie, "en dan moet je meer naar de defensieve waarden". Voorbeelden zijn voeding, medicijnen "en dat soort aandelen".

Bayer is in dit licht een kanshebber, meent Schaaij. Bayer is actief in life science, en is inmiddels op de beurs in waarde gehalveerd. Bayer kocht recent Monsanto, en daarmee ook het bestrijdingsmiddel Roundup, dat kanker zou veroorzaken. Daar komen de claims nu voor binnen, maar Schaaij meent dat deze "kansloos" zijn. "Daar zijn alle wetenschappers het over eens". Een koersherstel naar de 90 euro is volgens de Beursgenoot dan ook realistisch. Vrijdag sloot het aandeel 1,7 procent hoger op 63,43 euro.

Een Nederlandse naam die Schaaij noemde is ING Groep. "Ondanks de kritiek die het aandeel heeft gekregen, biedt het een kans", aldus Schaaij, wijzend op de koers die ruim een derde lager staat dan de top eerder dit jaar op zo'n 16,50 euro en het dividendrendement van circa 6 procent. "Ik geloof in ING", en een oplopende rente zal de marges van de bank goed doen, betoogde Schaaij, waardoor ook het dividend in de toekomst gedekt is. ING sloot vrijdag 0,3 procent hoger op 10,12 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

December 10, 2018 01:14 ET (06:14 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.