*

Market Talk

Beursblik: Barclays positiever over verzekeraars

donderdag 13 december 2018 12:07

Koersdoel ASR omhoog maar verlaagd voor Aegon.

(ABM FN-Dow Jones) Barclays is positiever geworden over Europese verzekeraars, maar heeft de Nederlandse spelers niet op zijn lijst met favoriete aandelen voor het volgende jaar staan. Dat bleek donderdag uit een rapport van de Britse bank.

De bank gelooft dat Europese verzekeraars relatief positieve winstcijfers en dividenden zullen blijven bieden, omdat de fundamenten voor de sector verbeteren.

Hoewel de mondiale economische groei vertraagt, verwacht Barclays dat de grootste economieën volgend jaar gemiddelde tot bovengemiddelde groei zullen laten zien. Verder zijn risicovolle beleggingen aantrekkelijker geprijsd na de koersdalingen van 2018. De bank voorziet een volatieler jaar voor de markten.

De favoriete verzekeraars van Barclays zijn Prudential, Allianz, Munich Re en Sampo.

ASR

Onder de Nederlandse verzekeraars is Barclays het meest positief over ASR Nederland. Het aandeel is voor Barclays het bewijs dat een gefocuste verzekeraar met lage kosten duurzaam aantrekkelijke rendementen kan bieden, zelfs in een uitdagende markt als Nederland. De verzekeraar presteert vooral positief met zijn arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, waarin het marktleider is. Hoewel het aandeel het beter deed dan sectorgenoten de laatste tijd, zien de analisten nog voldoende opwaarts potentieel.

Ondanks de sterke koerswinst van de afgelopen tijd verhoogde Barclays het koersdoel van 45,00 naar 45,20 euro. Het Overwogen advies bleef staan. Het aandeel koerst momenteel rond 34,60 euro met dik dertig procent opwaarts potentieel.

Aegon

Aegon heeft de zorgen over de zwakke kapitaalpositie en de houdbaarheid van het dividend grotendeels weggenomen, maar Barclays blijft bezorgd over het uitblijven van groei in de Verenigde Staten en dat het eigen vermogen niet meestijgt met de solvabiliteit. Het aandeel blijft gevoelig voor de Amerikaanse rente.

Met een verwacht dividendrendement van 6,7 procent en een benedengemiddeld rendement op eigen vermogen van 8 procent en stijgende margedruk, vinden de analisten het moeilijk waarde te zien in het aandeel. Het advies blijft Gelijkgewogen en het koersdoel zakt met 9 procent, van 5,50 naar 5,00 euro. Het aandeel noteert donderdag rond 4,40 euro.

NN

De visie op NN Group blijft onveranderd met een koersdoel van 39,50 en een Gelijkgewogen advies. NN Group staat donderdag op 35,18 euro. Volgens Barclays is NN Group goed bestand tegen de politieke onzekerheid in Italië en het Verenigd Koninkrijk. Meer overnames zijn nodig om de winstmachine te voeden, volgens de analisten, omdat autonome groei er niet echt in zit. Daarbij is de solvabiliteit sterk, maar niet zo groot als de markt nu inprijst.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

December 13, 2018 06:07 ET (11:07 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.