*

Market Talk

Beursblik: problemen ForFarmers van tijdelijke aard

maandag 17 december 2018 09:24

KBC Securities heeft vertrouwen in middellangetermijndoelstelling.

(ABM FN-Dow Jones) De problemen bij ForFarmers zijn van tijdelijke aard en het veevoerbedrijf kan op middellange termijn de EBITDA-doelstelling behouden. Dit stelde analist Guy Sips van KBC Securities maandag.

ForFarmers meldde maandag dat de onderliggende EBITDA in 2018 een "geringe" daling zal vertonen in vergelijking met 2017. De stijging van grondstof- en energieprijzen kon niet tijdig aan klanten wordt doorberekend, meldde de veevoederspecialist.

Ondanks het nieuws verwacht Sips dat ForFarmers zijn middellangetermijndoelstelling kan behouden. ForFarmers geeft sinds de beursgang in mei 2016 een middellange termijn doelstelling af, van een gemiddelde jaarlijkse groei van de onderliggende EBITDA, van in de 'mid single digits' bij gelijkblijvende koersen, exclusief de impact van significante acquisities en onvoorziene omstandigheden voorbehouden.

"Door de volatiliteit van energie- en grondstofprijzen kan het resultaat van ForFarmers in een gegeven jaar afwijken van de gemiddelde doelstelling," stelde het veevoerbedrijf zelf al.

Na de zwakkere prestatie in het derde kwartaal besliste Sips al om het koersdoel en advies voor ForFarmers te verlagen. KBC Securities handhaafde dan ook het Houden advies op ForFarmers met een koersdoel van 10,50 euro.

Het aandeel daalde maandagochtend 5,8 procent tot 8,02 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

December 17, 2018 03:24 ET (08:24 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.