*

Market Talk

Beursblik: Unilever tegenwoordig broedplaats van talent

maandag 17 december 2018 14:35

Bernstein positief over nieuwe CEO Alan Jope.

(ABM FN-Dow Jones) Unilever heeft de laatste jaren veel talentvolle managers voortgebracht, onder wie de aanstaande CEO Alan Jope, wat heeft bijgedragen tot de uitstekende prestatie van het bedrijf. Dat stelde analist Andrew Wood van Bernstein maandag.

Wood heeft Jope voor het eerst in 2007 ontmoet. Unilever presenteerde toen 29 'toekomstige leiders'. Volgens de analist had het voedingsbedrijf toen een slechte reputatie bij beleggers.

Bernstein had in die tijd ook een negatieve opinie over de kwaliteit van het management bij Unilever. "Die slechte kwaliteit kwam terug bij de CEO's en hoe de zaken bij Unilever werden geregeld", meent Wood.

De analist is nagegaan hoe de 29 'toekomstige leiders' zijn terechtgekomen en komt tot een positieve conclusie. "Zes zijn nu CEO's van grote bedrijven, of worden dat snel. Daarbij gaat het om Avon, Barilla, Barry Callebaut, Carlsberg, Tesco en natuurlijk Unilever. Zeven worden topmanagers bij Unilever en vijf anderen werden topmanagers bij andere bedrijven, inclusief McDonald's en Walmart. Tien zijn inmiddels gepensioneerd."

Volgens Wood heeft het talent onder de aftredende CEO Paul Polman gefloreerd en is er geen reden om aan te nemen dat het talent onder de pas benoemde nieuwe CEO Jope zal afnemen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

December 17, 2018 08:35 ET (13:35 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.