*

Market Talk

Beursblik: Europese focus Accell geen verrassing

dinsdag 18 december 2018 09:45

Fietsenproducent overweegt verkoop Amerikaanse activiteiten.

(ABM FN-Dow Jones) De beslissing van Accell Group om zich te focussen op de Europese activiteiten en om de Amerikaanse activiteiten niet langer te beschouwen als een kernactiviteit, komt niet als een verrassing. Dit stelde analist Tijs Hollestelle van ING dinsdag.

Accell wil "alle mogelijke" opties voor de Amerikaanse activiteiten bestuderen, waarbij verkoop een van de mogelijkheden is naast het herstructureren naar een winstgevende separate activiteit.

"Dit komt niet als een verrassing voor ons, gezien de ondermaatse omvang van de Amerikaanse tak en het feit dat deze divisie in de afgelopen jaren onder druk stond", aldus Hollestelle. "De activiteiten vragen om een relatief veel aandacht van het bestuur."

Voor de analist komt het ook niet als een verrassing dat beleggers negatief reageren op de beslissing van Accell, ondanks dat een mogelijk bod van Pon Holdings volgens Hollestelle nog steeds in de hoofden van veel beleggers rondspookt.

De analist kijkt vooral uit naar de operationele prestaties in Europa in de eerste helft van 2019. Even belangrijk is ook de vrije kasstroomgeneratie in verhouding tot de balans.

ING handhaafde het Houden advies op Accell met een koersdoel van 19,00 euro. Het aandeel koerste dinsdagochtend 1,3 procent lager op 18,50 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

December 18, 2018 03:45 ET (08:45 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.