*

Market Talk

Beursblik: ING noemt bod op Binck redelijk

dinsdag 18 december 2018 10:10

Koersdoel omhoog naar 6,35 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Het bod van Saxobank op BinckBank is redelijk, gezien de financiële resultaten en de bescheiden verwachtingen op de korte termijn. Dat stelde analist Albert Ploegh van ING dinsdag.

Afgezet tegen de koersen waartegen het aandeel in het verleden handelde lijkt het bod van 6,35 euro laag, maar de resultaten waren de laatste jaren dan ook niet om over naar huis te schrijven, aldus Ploegh.

Sinds de recordwinst van 78 miljoen euro in 2009 is het resultaat gestaag gedaald en voor dit jaar rekent ING op een winst van niet meer dan 29 miljoen euro. BinckBank is er in die tijd niet in geslaagd om nieuwe inkomsten aan te boren, althans niet op overtuigende wijze, stelde analist Ploegh.

ING verwacht dat Saxobank een rendement van meer dan 14 procent zal halen op zijn investering, rekening houdend met minstens 55 miljoen euro aan overtollige cash en een bescheiden verborgen waardering van het hoofdkantoor aan de Amsterdamse Zuidas. Dat pand staat nu nog in de boeken tegen een lage waardering op basis van historische kosten.

Ploegh verwacht niet dat BinckBank zelf vergelijkbare waarde kan creëren, onder andere uit synergievoordelen, als het bod van Saxobank nu biedt.

Daarom verhoogt ING het koersdoel van 4,50 euro naar het bod van 6,35 euro. Er is nog altijd een kans dat er een andere bieder opduikt, maar daar rekent ING niet op.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

December 18, 2018 04:10 ET (09:10 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.