*

Market Talk

Beursblik: overname bevestigt ambitie Ahold Delhaize

maandag 7 januari 2019 10:21

KBC Securities houdt vast aan koopadvies.

(ABM FN-Dow Jones) De vorige week aangekondigde overname door Stop & Shop, het Amerikaanse dochterbedrijf van Ahold Delhaize, bevestigt de ambitie van het supermarktbedrijf om uit te breiden door middel van overnames. Dat stelt analist Alan Vandenberghe van KBC Securities maandag.

Stop & Shop bereikte vorige week overeenstemming over de acquisitie van King Kullen Grocery.

Met de overname zijn 32 supermarkten op Long Island in de staat New York gemoeid, 5 Wild by Nature winkels en de kantoren in Bethpage. De overname zal in het eerste kwartaal van 2019 worden afgerond.

"Op de recente beleggersdag liet het bedrijf nog weten dat de hoge mate van fragmentatie ruimte zou creëren voor consolidatie op de Amerikaanse markt. Met de 32 King Kullen supermarkten zal Ahold Delhaize zijn aanwezigheid in Long Island aanzienlijk kunnen uitbreiden", meent de marktvorser.

Rekening houdend met een gemiddelde omzet van 30 miljoen dollar per winkel schat KBC Securities dat de overname circa 1,1 miljard dollar zal toevoegen aan de Amerikaanse omzet. "Niettemin is de overname van King Kullen voor Ahold Delhaize een kleine overname", stelt Vandenberghe.

KBC Securities heeft een koopadvies voor het aandeel met een koersdoel van 24,00 euro.

Het aandeel Ahold Delhaize noteerde maandag vrijwel onveranderd op 22,37 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

January 07, 2019 04:21 ET (09:21 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.