*

Market Talk

Beursblik: veel opwaarts potentieel aandeel Fugro

maandag 7 januari 2019 14:18

Aandeel Fugro laatste jaren met 80 procent gedaald.

(ABM FN-Dow Jones) Het aandeel Fugro kan de komende twee jaar makkelijk in waarde verdubbelen, als de vraag in de sector weer terugkeert. Dat stelde portfoliomanager Thijs Hovers van Lucerne Capital op de website van Barron's.

Barron's stelt in haar analyse van Fugro dat het aandeel de laatste jaren dubbel getroffen is: door de recente daling van de olieprijs en door jarenlange economische en geopolitieke ellende in Europa, zoals de Brexit en Italië.

Het aandeel Fugro is sinds 1 april 2014 met 80 procent gedaald. Tijdens deze periode is de olieprijs met 53 procent in waarde afgenomen.

"De perceptie is dat we een olie- en gasbedrijf zijn, maar we zijn een gediversifieerde leverancier van geodata", zei Edward Legierse van Fugro.

Volgens Barron's neemt de vraag naar dergelijke data toe, omdat de productie van schaliegas te duur zou zijn bij een olieprijs van rond de 50 dollar.

Behalve Lucerne Capital zijn ook Degroof Petercam, Kempen & Co en ING positief over Fugro. Ze hebben allen een koopadvies. Het koersdoel van ING is 15,10 euro, bijna het dubbele van de huidige koers.

Barron's wijst wel op de forse schuld van Fugro, die ongeveer drie keer zo groot is dan die van sectorgenoten.

Het aandeel Fugro stond maandag 1,5 procent hoger op 8,07 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

January 07, 2019 08:18 ET (13:18 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.