*

Market Talk

Beursblik: ING vermoedt technische recessie in Duitsland

dinsdag 8 januari 2019 08:59

Duitse industriële productie verder gekrompen.

(ABM FN-Dow Jones) De krimp van de Duitse industriële productie in november is het zwakste cijfer sinds de zomer van 2015 en vergroot sterk de kans dat de Duitse economie in de tweede helft van vorig jaar technisch in recessie was. Dat stelde econoom Carsten Brzeski van ING dinsdag in een rapport.

ING adviseert beleggers goed te letten op de handelscijfers die woensdag worden gepubliceerd.

De industriële productie in Duitsland kromp in november met 1,9 procent, terwijl ook het cijfer voor oktober neerwaarts werd bijgesteld van een krimp van 0,5 procent tot een krimp van 0,8 procent, meldde statistiekbureau Destatis dinsdag.

Over het hele jaar is de industriële productie nu 4,7 procent lager dan in 2017. Daarbij is het niet alleen de auto-industrie die problemen heeft, volgens de ING econoom. De daling is breed gespreid over alle sectoren.

Overigens is een technische recessie in Duitsland volgens Brzeski niet iets om grote zorgen over te maken. Hij verwacht geen significante impact op de arbeidsmarkt en ziet nog genoeg redenen om optimistisch te blijven over de Duitse economie.

De orderboeken zijn goed gevuld en een tekort aan machines is een grotere belemmering dan het gebrek aan geschoold personeel. Ook zijn de orders in de auto-industrie aangetrokken en is het financieringsklimaat nog steeds gunstig, aldus de econoom.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

January 08, 2019 02:59 ET (07:59 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.