*

Market Talk

Beursblik: vertrouwen beleggers Binck flink gedaald

zaterdag 12 januari 2019 12:33

ASML en ING geliefd, maar wegblijven bij Altice.

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen van beleggers van online broker BinckBank is flink gedaald. Dit bleek zaterdag uit de Binck Beleggersbarometer.

Het voor beleggers ongunstige einde van 2018 zorgde ervoor dat de beleggersbarometer in januari is gedaald tot een stand van 2,7, op een schaal die loopt van 10 negatief tot 10 positief. Daarmee noteert de barometer op het laagste punt in twee jaar tijd.

Wel is de meerderheid van de beleggers nog steeds positief over de beurs. Er wordt voor komende maanden een lichte stijging van de AEX verwacht.

Kansrijk

De meest kansrijke aandelen zijn volgens de beleggers van Binck op dit moment ASML en ING. Ook Royal Dutch Shell staat in de top 3.

Altice is het aandeel om bij weg te blijven, terwijl ook ArcelorMittal en Air France-KLM door de beleggers van Binck werden genoemd als verkoopkandidaten.

Uit de gratie

De forse koerstik voor met name techaandelen in december is ook terug te zien bij de keuze van de favoriete sectoren van beleggers. Waar tech begin december nog de lijst aanvoerde bij de beleggers van Binck, is de sector nu weggezakt naar plek vijf. Energie en Pharma zijn momenteel duidelijk meer in trek.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

January 12, 2019 06:33 ET (11:33 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.