*

Market Talk

Beursblik: vertrek topman biedt hoop bij Wereldhave

dinsdag 15 januari 2019 10:14

Sentiment bij beleggers kan volgens ING alleen beter worden.

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrek van Dirk Anbeek als CEO van Wereldhave biedt beleggers hoop op verbetering na de koersdalingen en kan daarom als positief worden beschouwd. Dat stelde ING dinsdag in een analistenrapport.

Analist Jaap Kuin sluit een positieve impact niet uit, hoewel de problemen bij Wereldhave voor een groot deel structureel zijn en gerelateerd aan de vastgoedbezittingen, met name in Frankrijk.

Het opstappen van de topman is dus geen wondermiddel, maar als het sentiment van beleggers zo negatief is, dan is elke verandering in de bedrijfsstructuur een mogelijke verbetering, stelde de analist.

Anbeek vertrekt per 1 april na tien jaar aan het roer te hebben gestaan bij Wereldhave. Hij stuurde de portefeuille van het fonds richting winkelvastgoed door de kantoren en de Amerikaanse en Britse panden te verkopen. Dit pakte aanvankelijk goed uit, maar inmiddels staat retailvastgoed onder druk en moest het bedrijf vorig jaar zijn dividend verlagen.

Wereldhave deed het in het afgelopen jaar niet slechter of zelfs beter dan andere retailfondsen die kampen met dezelfde problemen en negatieve sentiment, merkte ING op. De nieuwe CEO krijgt de moeilijke taak om de panden te verduurzamen en aandeelhouders te overtuigen dat er nog steeds waarde kan worden toegevoegd.

ING handhaaft het Houden advies en koersdoel van 34,00 euro.

Wereldhave noteerde dinsdagochtend 0,3 procent hoger. Het aandeel stond in 2014 op een top boven 70,00 euro en is inmiddels nog 28,51 euro waard.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

January 15, 2019 04:14 ET (09:14 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.