*

Market Talk

Beursblik: magere verkoopopbrengst voor TomTom

dinsdag 22 januari 2019 09:26

InsingerGilissen herhaalt Niet Aanbevolen advies.

(ABM FN-Dow Jones) De verkoopopbrengst van Telematics door TomTom was aan de magere kant. Dit zei analist Jos Versteeg van InsingerGilissen tegen ABM Financial News.

"Het had wel wat meer kunnen zijn, zeker gezien de belangstelling", aldus Versteeg.

TomTom verkoopt het onderdeel Telematics voor 910 miljoen euro Bridgestone Europe, een dochteronderneming van de Japanse bandenfabrikant.

Volgens Versteeg zal er voor Bridgestone relatief weinig synergie te halen zijn, wat de prijs vermoedelijk drukte.

Of de verkoop nu een verstandige zet is, daarover twijfelt de analist van InsingerGilissen. Enerzijds komt er zo meer focus in het bedrijf, wat goed is, maar anderzijds verliest TomTom ook de kasstroom van Telematics.

Dat TomTom 750 miljoen euro van de verkoopopbrengst uitkeert aan aandeelhouders, begrijpt Versteeg wel. "Je wilt het niet op de bankrekening hebben staan", en indien er in de toekomst toch geld nodig is voor investeringen, "dan kun je altijd nog een kleine emissie doen", aldus de marktvorser.

InsingerGilissen heeft het aandeel TomTom op Niet Aanbevolen staan. Hoewel TomTom een inhaalslag heeft gemaakt ten opzichte van Google, meent Versteeg dat de Amerikaanse gigant nog altijd de betere van de twee is, mede dankzij de enorme hoeveelheid data die Google toch zijn beschikking heeft.

Het aandeel TomTom daalde dinsdag 0,1 procent naar 8,05 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

January 22, 2019 03:26 ET (08:26 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.