*

Market Talk

Beursblik: ASML laat markt schrikken

woensdag 23 januari 2019 08:17

InsingerGilissen overtuigd van tijdelijke effecten.

(ABM FN-Dow Jones) ASML zal beleggers woensdag voorbeurs hebben laten schrikken met de kwartaalcijfers, maar daarvan zullen ze wel bekomen. Dit denkt analist Jos Versteeg van InsingerGilissen.

Bij de cijfers over het derde kwartaal was CEO Peter Wennink "nog heel positief", maar daar moest hij vanochtend toch wat op terugkomen, concludeerde Versteeg, wijzend op de outlook die ASML afgaf voor het lopende eerste kwartaal.

ASML ziet voor het eerste kwartaal een omzet van 2,1 miljard euro met een brutomarge van circa 40 procent. De consensus van analisten ligt volgens Versteeg op 2,7 miljard euro.

"De markt zal erg teleurgesteld zijn", denkt Versteeg, die de marge "erg laag noemde".

Positief is echter dat ASML voor de tweede helft van 2019 optimistisch blijft en voor heel het jaar rekent op omzetgroei.

De tegenvallende cijfers zijn volgens de analist van InsingerGilissen dan ook echt het gevolg van een vertraging, die in de loop van het jaar goed zal worden gemaakt. De vraag is of de markt dit ook gelooft, aldus Versteeg. Hij rekent daarom op een negatieve koersreactie bij opening, maar daaropvolgend een herstel.

"Ik ben overtuigd van het tijdelijk effect"", zei hij tegen ABM Financial News. "En dat zit ook al grotendeels in de koers." Versteeg herhaalde dan ook zijn Aanbevolen advies met een koersdoel van 200,00 euro voor ASML.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

January 23, 2019 02:17 ET (07:17 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.