*

Market Talk

Beursblik: minder opwaarts potentieel Altice Europe

donderdag 24 januari 2019 12:31

UBS ziet op basis van kasstroom minder opwaartse ruimte.

(ABM FN-Dow Jones) UBS ziet fors minder opwaarts potentieel voor het aandeel Altice Europe na een wisseling van het waarderingsmodel. Dat bleek donderdag uit een analistenrapport van de Zwitserse bank.

In een optimistisch scenario ziet de bank de koers hooguit tot 4,20 euro stijgen, waar eerder nog 9,00 euro als haalbaar werd gezien. In een zeer somber scenario blijft er nog maar 0,20 euro per aandeel over, waar de bank eerder 0,15 euro als ondergrens hanteerde.

UBS gebruikte tot nu toe een model op basis van de gemiddelde waardering van sectorgenoten van Altice Europe, maar omdat het groeiprofiel en de kasstroom zo afwijken, kiest de analist nu voor een waardering op basis van de contante waarde van de verwachte kasstroom. Het koersdoel blijft desondanks onveranderd op 2,15 euro en het advies blijft Neutraal.

UBS verwacht dat het concurrentieklimaat op de Franse telecommarkt in het vierde kwartaal iets is verbeterd, met minder stuntprijzen en iets minder klantverloop voor de Franse Altice-dochter SFR. De gemiddelde omzet per eenheid zal nog wel dalen en het EBITDA-resultaat bereikt een dieptepunt met een daling van 13 procent, waarna herstel moet volgen in de volgende kwartalen.

Altice Europe publiceert de kwartaalcijfers op 28 maart, nabeurs. Zwakke operationele resultaten en de hoge schuld zijn voor UBS de grootste risico's van het aandeel.

Het aandeel Altice Europe stond donderdag 4,7 procent hoger op 1,81 euro en was daarmee de sterkste stijger in de AEX-index.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

January 24, 2019 06:31 ET (11:31 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.