*

Market Talk

Beursblik: recordkwartaalwinst Facebook voorzien

maandag 28 januari 2019 13:42

Schandalen schaden winst internetbedrijf niet.

(ABM FN-Dow Jones) Facebook zal woensdag nabeurs op Wall Street naar verwachting het meest winstgevende kwartaal in haar geschiedenis bekend maken, ondanks de schandalen en negatieve krantenkoppen in 2018.

Het internetbedrijf zal over de laatste drie maanden van 2018 een winst van bijna 6,4 miljard dollar rapporteren, zo menen analisten. Dat is 1 miljard dollar meer dan het bedrijf ooit in een kwartaal heeft geboekt.

De advertentieverkopen van Facebook zijn in het vierde kwartaal meestal de hoogste van het jaar, omdat adverteerders proberen vakantievierende klanten te trekken. Maar Facebook zal nu naar verwachting het kwartaal van 2017 met meer dan 2 miljard dollar overtreffen.

Volgens analisten, gepolst door FactSet, komt de kwartaalwinst per aandeel uit op 2,18 dollar, tegenover 1,44 dollar het jaar daarvoor. De omzet stijgt op jaarbasis van 12,97 miljard dollar naar 16,4 miljard dollar, zo is de verwachting.

Facebook lag vorig jaar onder meer onder vuur vanwege privacy-kwesties. De media onthulden dat het databedrijf Cambridge Analytica zonder toestemming privé-informatie heeft gebruikt van vijftig miljoen Facebook-gebruikers.

Topman en grootaandeelhouder Mark Zuckerberg moest twee dagen lang vragen in de Amerikaanse Senaat beantwoorden over de manier waarop het bedrijf omgaat met privacy-gevoelige gegevens van gebruikers.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

January 28, 2019 07:42 ET (12:42 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.