*

Market Talk

Beursblik: opdracht Schiphol goed nieuws voor BAM, Heijmans en VolkerWessels

woensdag 30 januari 2019 10:16

Volgens ING profiteert Heijmans het meest.

(ABM FN-Dow Jones) De langlopende opdrachten die Schiphol verstrekte aan een drietal Nederlandse bouwers pakt het meest gunstig uit voor Heijmans. Dit meent analist Tijs Hollestelle van ING.

Het gaat om verschillende opdrachten met een maximale looptijd van 9 jaar en een waarde tussen de 2,5 miljard en 3,5 miljard euro.

Omdat Heijmans qua omzet kleiner is dan BAM en Volker Wessels meent Hollestelle dat de opdracht van Schiphol voor Heijmans relatief het belangrijkste is. Het gaat voor Heijmans om circa 6 procent van de jaaromzet en voor BAM bijvoorbeeld maar om 1,5 procent.

Toch zal ING zijn taxaties niet aanpassen. "Bedrijven als BAM en VolkerWessels hebben respectievelijk 127 miljoen en 110 miljoen euro aan nieuwe orders per week nodig om het omzetniveau uit 2017 vast te kunnen houden", aldus Hollestelle.

Doordat er geen details zijn verstrekt, weet ING ook niet welke winstgevendheid met deze opdrachten is gemoeid.

Per saldo zijn de opdrachten van Schiphol volgens de analist evenwel positief. De lange termijn maakt dat de bouwers goed met de opdrachtgever zullen samenwerken en, belangrijker, dat er een sterke leercurve zal zijn in al die jaren.

"BAM, Heijmans en VolkerWessels weten hoe het reilt en zeilt op de grootste luchthaven van Nederland, wat een flinke marge-aanjager kan blijken te zijn", aldus Hollestelle.

ING heeft een koopadvies op Heijmans en VolkerWessels en een Houden advies op BAM.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

January 30, 2019 04:16 ET (09:16 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.