*

Market Talk

Beursblik: weinig kans op succesvolle overname KPN

vrijdag 1 februari 2019 09:13

ING ziet veel beren op de weg.

(ABM FN-Dow Jones) De kans dat het Canadese Brookfield er met KPN vandoor gaat is klein. Dit stelden analisten van ING vrijdag.

Hoewel een overname op zich geen slecht plan is, ziet ING heel wat beren op de weg.

"Nederland is een begraafplaats voor mislukte overnamebiedingen", aldus de bank, wijzend op bijvoorbeeld AkzoNobel, Unilever, PostNL en Fugro. Dit als gevolg van de inzet van stichtingen en gifpillen.

Daarbij geldt KPN voor de Nederlandse politiek vermoedelijk als een strategisch bedrijf, dat ook nog eens goed beschermd is.

Dat Brookfield zou optrekken met de Nederlandse pensioenuitvoerders PGGM en APG, vindt ING ook opmerkelijk. "Waarom zouden pensioenfondsen zich zo erg op één aandeel focussen en een premie betalen", vraagt de bank zich af.

Daarbij is KPN een relatief een duur telecomaandeel, vinden de analisten, en Brookfield zal niet of nauwelijks synergievoordelen kunnen realiseren.

Wel toont de eventuele interesse van Brookfield volgens ING aan hoe infrastructuurfondsen kijken naar bedrijven in stabiele markten met hoge toetredingsdrempels in een lage rente-omgeving. ING denkt dat Brookfield vooral kijkt naar de goed voorspelbare kasstroom van KPN.

ING heeft een koopadvies op KPN met een koersdoel van 3,40 euro.

Het aandeel daalde vrijdag 0,3 procent naar 2,68 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

February 01, 2019 03:13 ET (08:13 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.