*

Market Talk

Beursblik: cijfers Binck verrassing

vrijdag 1 februari 2019 13:36

Analisten laten taxaties achterwege door overnamebod.

(ABM FN-Dow Jones) BinckBank komt maandag voorbeurs met kwartaalcijfers. Vanwege het overnamebod van Saxo Bank hebben analisten evenwel geen taxaties voor deze cijfers.

Eén van de door ABM Financial News geraadpleegde analisten zei nu Binck zeer waarschijnlijk van de beurs verdwijnt, de cijfers de koers toch niet meer zullen beïnvloeden.

In het derde kwartaal van 2018, volgens CEO Vincent Germyns een "traditioneel rustig kwartaal", verwerkte de online broker 2,23 miljoen transacties, een daling van 3 procent op kwartaalbasis. Dit leverde een omzet op van 32,7 miljoen euro en een kwartaalwinst op van 5,4 miljoen euro.

"De introductie van lagere transactieprijzen samen met de fee voor dienstverlening levert een stabielere inkomensstroom op voor BinckBank, die ook beter aansluit op de daadwerkelijk gemaakte kosten", zei Germyns toen.

Het beheerde vermogen daalde in het derde kwartaal met 12,4 miljoen euro tot 1,013 miljard euro.

Eén analist merkte op dat door de uitgaven die zijn gedaan ter voorbereiding op de overname door Saxo, in de vorm van adviseurs bijvoorbeeld, de kostenbasis wel wat uit het lood is geslagen in de laatste maanden van 2018. De doelstelling ligt op 110 miljoen euro.

Overname

Het Deense Saxo verwacht in februari een biedingsbericht aan de Autoriteit Financiële Markten voor te kunnen leggen om goedkeuring te krijgen.

De twee brokers denken dat het bod tegen het einde van het tweede kwartaal of in de eerste helft van het derde kwartaal van 2019 kan worden gesloten.

Saxo betaalt 6,35 euro per aandeel Binck cum dividend, een premie van 35 procent ten opzichte van de slotkoers van 14 december 2018.

De overnamesom wordt in contanten voldaan.

De transactie wordt unaniem gesteund en aanbevolen door het bestuur en de raad van commissarissen van BinckBank. De overname biedt aandeelhouders volgens Binck "onmiddellijke, zekere en significante waarde".

Het aandeel BinckBank noteerde vrijdag 0,2 procent hoger op 6,25 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

February 01, 2019 07:36 ET (12:36 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.