*

Market Talk

Beursblik: pessimisme beursexperts weer terug

zondag 3 februari 2019 00:00

ING en Shell favoriet.

(ABM FN-Dow Jones) Het pessimisme onder beursexperts is weer terug. Dit blijkt zaterdag uit de Actiam enquête onder 70 experts.

Voor februari verwacht 30 procent van de ondervraagden een stijging van de AEX, terwijl 37 procent van een daling uitgaat.

Volgens analist Corne van Zeijl, bij Actiam verantwoordelijk voor de maandelijkse enquête, maken de experts zich vooral zorgen over de economie.

Maar liefst 54 procent van de experts denkt dat het in Europa een periode van mindere economische groei gaat worden, maar geen recessie. Overigens denkt 15 procent van de geënquêteerden wel dat we in een recessie zullen belanden.

Topmaand

De experts waren voor januari erg enthousiast, en dat bleek met een stijging van de AEX met 6,7 procent terecht.

"Januari 2019 is daarmee bijna de beste januari maand ooit. Het moet alleen januari 1984 voor laten gaan. Dat record zal niet snel gebroken worden, want toen gingen de koersen met 17,3 procent omhoog", aldus Van Zeijl.

Overigens merkte Van Zeijl op dat de experts voor december 2018 ook erg enthousiast waren, "en u weet hoe deze maand is verlopen".

Top & flop

Voor februari vinden de beursexperts ING het meest koopwaardige aandeel, gevolgd door Royal Dutch Shell. Shell kwam afgelopen week al met meevallende cijfers, waarna de koers steeg. "De experts denken dat het effect van de mooie cijfers nog even doorloopt", aldus Van Zeijl.

Het aandeel om bij weg te blijven, is opnieuw Altice. Net na Altice komen KPN en Randstad. "KPN waarschijnlijk omdat de overnamegeruchten wellicht verdampen en Randstad om het een cyclisch gevoelig bedrijf is", zei Van zeijl.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

February 02, 2019 18:00 ET (23:00 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.