*

Market Talk

Beursblik: margedruk voorzien bij Intertrust

woensdag 6 februari 2019 16:22

Analisten voorspellen minder winst op hogere omzet.

(ABM FN-Dow Jones) Intertrust zal over het vierde kwartaal van 2018 naar verwachting margedruk hebben ervaren bij een hogere omzet. Dat blijkt uit een analistenconsensus die het trustkantoor publiceerde.

De analisten voorspellen gemiddeld een aangepaste winst van 35,9 miljoen, of 0,40 euro per aandeel. In het vierde kwartaal van 2017 was de aangepaste winst nog 0,42 euro per aandeel.

De omzet stijgt naar verwachting tot 132,2 miljoen, van 127,4 miljoen euro dezelfde periode een jaar eerder.

Het aangepaste EBITA-resultaat daalt naar verwachting van 51,0 miljoen naar 48,8 miljoen euro. Hierdoor zou ook de marge verslechteren, van 40,0 procent een jaar geleden tot 36,9 procent.

Vergeleken met het derde kwartaal van vorig jaar betekent het cijfer voor de verwachte omzet een verbetering. In dat kwartaal boekte Intertrust 121,8 miljoen euro omzet. De resultaten werden gedrukt door een omzetdaling in Nederland. De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 0,39 euro en de marge op 37,7 procent.

Intertrust kondigde vorige maand aan dat het trustkantoor zijn resultaat voortaan niet meer per land zal presenteren, maar per regio. Dit is een volgende stap in de strategie van CEO Stephanie Miller, die het bedrijf wil omvormen tot een technologisch geavanceerde aanbieder van diensten aan multinationals en investeringsfondsen.

In het kader van de strategische bijstelling kondigde chief commercial officer Henk Pieter van Asselt vorige maand zijn vertrek aan.

De nieuwe regio West-Europa bestaat uit de Benelux-landen, Duitsland en Zwitserland. Deze landen zijn samen goed voor bijna de helft van de groepsomzet. Van de Amerikaanse regio, met onder andere de Verenigde Staten, Kaaiman-eilanden en Curacao, komt een zesde van de omzet. De rest van de wereld, goed voor ruim een derde van de groepsomzet, omvat onder andere Australië, China, Cyprus en de Verenigde Arabische Emiraten.

Intertrust opent donderdag voorbeurs de boeken.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

February 06, 2019 10:22 ET (15:22 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.