*

Market Talk

Beursblik: Intertrust verdient vinkje

donderdag 7 februari 2019 09:25

ABN AMRO noemt solide reeks nodig voor herwaardering.

(ABM FN-Dow Jones) Intertrust heeft met de laatste kwartaalcijfers een vinkje verdiend op weg naar een herwaardering van het aandeel, met solide resultaten zonder veel verrassingen of volatiliteit. Dat stelde ABN AMRO donderdag in een rapport.

Volgens analist Konrad Zomer zal het trustkantoor een reeks van dit soort solide rapporten moeten publiceren, voordat het aandeel weer gaat presteren. Het aandeel verloor de afgelopen jaren fors terrein na een aantal tegenvallers en waarschuwingen.

In het vierde kwartaal stelde Intertrust evenwel niet teleur, met een sterker dan verwachte autonome omzetgroei, een sterk verbeterde kasstroom en handhaving van de verwachtingen voor 2019. Ook de aangepaste EBITA-marge was met 37,5 procent ruim boven het minimum van 37,0 procent dat het bedrijf had genoemd. Het EBITA-resultaat van 50,0 miljoen euro was 2 miljoen euro hoger dan ABN AMRO had voorzien en de autonome omzetgroei van 3,3 procent was hoger dan de 2,2 procent die de bank had voorzien.

De overname van ABN AMRO's Escrow & Settlement bedrijf heeft geen materiële impact op de financiële positie van Intertrust, merkte Zomer op, die een koopadvies op het aandeel heeft.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

February 07, 2019 03:25 ET (08:25 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.