*

Market Talk

Beursblik: topkwartaal verwacht voor Flow Traders

donderdag 7 februari 2019 16:30

Analisten rekenen op drie keer zoveel winst in volatiel beurskwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) Flow Traders heeft uitstekend gescoord op de volatiele beurzen in het vierde kwartaal van 2018, met een fors hogere handelsomzet en meer dan drie keer zo veel winst als in voorgaande periodes. Dat blijkt uit een bedrijfsconsensus die werd ingezien door ABM Financial News.

De analisten rekenen op een netto handelsomzet van 72,1 miljoen euro, wat 70 procent hoger is dan de 42,4 miljoen euro in het voorgaande kwartaal en ruim 80 procent meer dan de 39,3 miljoen euro een jaar eerder.

De nettowinst zou volgens de analisten uitkomen op 25,1 miljoen euro, of 0,54 euro per aandeel, meer dan drie keer zo veel als de 8 miljoen euro winst van een jaar eerder en van het derde kwartaal.

"Het was een kwartaal met sterke volumes en veel volatiliteit, en dan gaat het snel in ETF market making", zei analist Michael Roeg van Degroof Petercam.

Als er meer transacties zijn, stijgen ook de marges voor het elektronische handelshuis.

Voor het bedrijfsresultaat, exclusief rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) rekenen de marktvorsers op 33,1 miljoen euro, tegen 13,2 miljoen euro een jaar eerder en 12,7 miljoen euro in het derde kwartaal.

Aandacht zal er ook zijn voor de opvolging van chief financial officer Marcel Jongmans, die vorige maand zijn vertrek aankondigde. Dat gebeurde kort nadat co-CEO Sjoerd Rietberg zijn taak neerlegde en er geen nieuwe co-CEO werd aangesteld.

In december meldde het bedrijf verder zijn rol als marketmaker op Eurex substantieel te hebben uitgebreid, omdat Eurex de openingstijden verlengde zodat ook Aziatische handelaren konden worden gefaciliteerd.

Interessant zal zijn welke marge Flow Traders rapporteert. De zogeheten 'revenue capture' daalde van 3,8 basispunten in 2016 naar 2,7 basispunten in 2017, meldde het bedrijf vorig jaar. Analisten van Morgan Stanley zien de marge de komende jaren nog verder dalen door toenemende concurrentie op de markt voor ETFs.

Flow Traders publiceert de kwartaalcijfers vrijdag voorbeurs.

Het aandeel stond donderdagmiddag 2,7 procent hoger op 27,34. Sinds het einde van het derde kwartaal steeg het aandeel met zo'n 10 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

February 07, 2019 10:30 ET (15:30 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.