*

Market Talk

Beursblik: verrassende bijzondere waardevermindering verkoop belang Boskalis

maandag 11 februari 2019 09:51

KBC Securities handhaaft koopadvies Boskalis.

(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities vindt de bijkomende bijzondere waardevermindering "verrassend en hoog" bij de maandagochtend aangekondigde verkoop van het belang van Boskalis in SAAM SMIT Towage aan SAAM, hoewel de prijs goed is.

Boskalis verwacht voor zijn belang in de joint venture 201 miljoen dollar in contanten te ontvangen. De baggeraar en maritiem dienstverlener voorziet dat in deze resultaten een impairment-last op de Harbour Towage joint ventures van naar verwachting circa 200 miljoen euro zal zijn inbegrepen, inclusief de reeds in het eerste halfjaar gerapporteerde impairment-last en de effecten van deze transactie.

"Voor de verkoop werd de ondernemingswaarde bepaald op 560 miljoen dollar, wat overeenkomt met een multiple van circa 7,5 keer de EBITDA. Boskalis verwacht 201 miljoen dollar cash te ontvangen voor zijn aandelenbelang. Bij de publicatie van de jaarresultaten in maart zal Boskalis toelichten hoe de opbrengst zal worden geïnvesteerd", stelde analist Bart Cuijpers van KBC Securities.

Cuijpers vindt de omvang van de bijkomende bijzondere waardevermindering als gevolg van de transactie "zeker hoog en verrassend", gezien de verkregen transactiemultiple van ongeveer 7,5 keer de EBITDA. "Een goede prijs", oordeelde de analist verder.

Cuijpers meent dat de waardevermindering mogelijk een weerspiegeling is van een negatieve verdere ontwikkeling van de Towage-activiteiten in de regio Noord- en Zuid-Amerika sindsdien. "Ook hier is de bijzondere waardevermindering non-cash, maar de schattingen voor de Towage-divisie in 2018 moeten door KBCS worden herzien", aldus de analist.

KBC Securities heeft voor Boskalis een koopadvies, met een koersdoel van 30,00 euro.

Het aandeel Boskalis noteerde maandag 1,4 procent hoger op 22,53 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

February 11, 2019 03:51 ET (08:51 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.