*

Market Talk

Beursblik: SBM haalt eigen outlook vermoedelijk

woensdag 13 februari 2019 12:29

Omzet oliedienstverlener stabiel.

(ABM FN-Dow Jones) SBM Offshore zal donderdag voorbeurs met de cijfers over 2018 vermoedelijk aan de eigen outlook hebben voldaan. Dit verwachten elf analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus.

De analisten verwachten dat SBM Offshore, volgens de directional boekhoudmethode, waarbij de inkomsten gespreid worden geboekt, overeenkomstig de echte inkomsten, een onderliggende EBITDA zal rapporteren van 769 miljoen dollar, in vergelijking met 806 miljoen dollar in 2017.

De omzet zal naar verwachting van de analisten 1.691 miljoen dollar bedragen, tegenover 1.676 miljoen in 2017. De analisten rekenen daarbij op een omzet van 1.310 miljoen dollar voor Lease & Operate en 381 miljoen dollar voor Turnkey.

De oliedienstverlener meldde eerder zelf over het hele boekjaar uit te gaan van een omzet van circa 1,7 miljard dollar, waarbij Lease & Operate goed is voor een omzet van circa 1,3 miljard dollar en de divisie Turnkey voor ongeveer 400 miljoen dollar. SBM Offshore voorziet daarnaast een onderliggende EBITDA van "meer dan" 750 miljoen dollar, waar de oliedienstverlener eerder vorig jaar nog uitging van een bedrijfsresultaat van "ongeveer" 750 miljoen dollar.

Analist Cédric Duinslaeger van KBC Securities is benieuwd naar de visie van SBM Offshore rond de voortgang van Liza 1 en Johan Castberg. Hij kijkt tevens uit naar de projectpijplijn en marktvooruitzichten van het bedrijf. KBC hanteert een koopadvies op SBM, vanwege het toegenomen aantal FPSO's in de markt, SBM's hernieuwde toegang tot aanbestedingen van het Braziliaanse Petrobras, de gunstige positie in Guyana, het FastvWard-concept en de kostenbesparingen.

Duinslaeger merkte tevens op dat ExxonMobil recent nog twee olievondsten heeft gedaan op het Stabroek-veld, wat mogelijk minstens 5 FPSO's vereist.

Analist Quirijn Mulder van ING verwacht dat SBM donderdag de goede marktomstandigheden zal onderstrepen, terwijl het vermoedelijk geen nieuwe opdrachten zal aankondigen.

Half december 2018 meldde SBM Offshore dat de zogeheten Braziliaanse Vijfde Kamer akkoord is gegaan met de clementieovereenkomst tussen SBM en het Braziliaanse federale parket, waardoor de oliedienstverlener het hoofdstuk over omkoping en ongepaste verkooppraktijken in diverse landen definitief kon afsluiten en zich weer volledig kan richten op zakelijke kansen.

Het aandeel SBM Offshore noteerde woensdag op een groen Damrak 0,4 procent lager op 14,93 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

February 13, 2019 06:29 ET (11:29 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.