*

Market Talk

Beursblik: boekverlies NN Group door fusie

woensdag 13 februari 2019 14:18

Alle ogen gericht op dividend.

(ABM FN-Dow Jones) NN Group zal donderdag een fors verlies boeken op de juridische fusies van de Nederlandse verzekeringsbedrijven van NN Group en Delta Lloyd, maar een hoger operationeel resultaat dankzij dito inkomsten in Nederland. Dat blijkt uit consensusverwachting van analisten die werd ingezien door ABM Financial News.

Analisten rekenen gemiddeld op een nettoverlies van 490 miljoen euro, door het boekverlies van 852 miljoen op de fusies. Dit verlies heeft geen gevolgen voor de solvabiliteit.

Zonder deze en andere negatieve bijzondere posten stijgt het operationeel resultaat naar verwachting wel, van 345 miljoen euro een jaar eerder naar 372 miljoen euro. Dit is te danken aan het Nederlandse levensverzekeringenbedrijf, dat een jaar geleden 170 miljoen euro winst realiseerde, maar de afgelopen kwartalen aanzienlijk hoger scoorde. Analisten rekenen voor het vierde kwartaal dan ook op een verbetering met 28 miljoen euro tot 198 miljoen euro. Ook de Nederlandse schadeverzekeraar deed het beter dan een jaar eerder, verwachten de analisten. Het weer was goed en er waren geen grote branden.

De solvabiliteit van de verzekeraar zal uitkomen op 235 procent, vier procentpunt lager dan na het derde kwartaal. De overgang naar een gedeeltelijk intern model voor de berekening van de solvabiliteit bij Delta Lloyd zou zo'n 9 procentpunt moeten bijdragen, en een wijziging van de vennootschapsbelasting in Nederland een min van 10 procentpunt, merkte ING op. Eind 2017 lag de solvabiliteit nog op slechts 199 procent.

De aandacht zal donderdag vooral uitgaan naar het dividend. Analisten verwachten dat NN Group zoals beloofd het jaardividend zal verhogen met zo'n 12 procent tot 1,86 euro. Een nieuwe aandeleninkoop van 500 miljoen euro komt ook dichterbij, volgens ING-analist Albert Ploegh, die denkt dat dit bij de eerstekwartaalcijfers kan worden aangekondigd. ING verwacht dat de overtollige contanten in de holding inmiddels zijn opgelopen tot 2,4 miljard euro. Aegon mikt op een bandbreedte van 0,5 tot 1,5 miljard en heeft dus 1,4 miljard over, als je het midden van het doel aanhoudt, volgens ING.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

February 13, 2019 08:18 ET (13:18 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.