*

Market Talk

Beursblik: Brazilie blijft lastig voor Arcadis

donderdag 14 februari 2019 10:17

Resultaten gemengd maar neigend naar licht positief

(ABM FN-Dow Jones) De laatste kwartaalresultaten van Arcadis waren gemengd en neigen naar licht positief, maar Brazilië blijft lastig voor het ingenieursbedrijf. Dit schreef ING donderdag in reactie op de cijfers.

ING stelt dat de problemen met het werkkapitaal waar Arcadis in het verleden mee kampte, lijken verdwenen, iets dat wordt onderstreept door de sterker dan verwachte kasstroomontwikkeling en de lagere nettoschuld.

Daar staat echter tegenover dat de problemen bij de Braziliaanse biogasactiviteiten ALEN aanhouden, iets dat ING niet had verwacht.

Hoewel Arcadis deze centrales in 2019 hoopt te kunnen verkopen, heeft ING hier een hard hoofd in. "Het dossier kan nog niet dicht en ondanks dat Arcadis een investeringsbank in de arm heeft genomen, twijfelen we of het ALEN probleem in 2019 wordt opgelost." ING rekent dan ook op verdere verliezen en vertragingen.

De onderliggende resultaten van Arcadis zijn wel aardig, volgens de analisten. In het OESO-gebied doet Arcadis het goed en kan het bedrijf vermoedelijk profiteren van de stappen die het na zijn beleggersdag heeft aangekondigd. In de niet-OESO landen heeft Arcadis last van contractopzeggingen en een autonome krimp.

Met de strategie zit het volgens ING wel goed, hoewel de wederopbouw van de organisatie nog niet is afgerond en dit nog veel inspanningen van het management zal vergen. De handhaving van het dividend op 0,47 euro was positief want ING rekende op een dividendvoorstel van 0,39 euro.

ING vindt Arcadis ondergewaardeerd en handhaaft het koopadvies. Het koersdoel is 21,00 euro.

Het aandeel Arcadis steeg donderdagochtend 10,0 procent op 12.80 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

February 14, 2019 04:17 ET (09:17 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.