*

Market Talk

Beursblik: VolkerWessels haalt vermoedelijk eigen winstverwachting

woensdag 27 februari 2019 11:48

Risico's met zeesluis IJmuiden blijven.

(ABM FN-Dow Jones) VolkerWessels heeft in 2018 vermoedelijk de eigen winstdoelstelling gehaald, nadat deze bij de vorige kwartaalupdate nog werd getemperd.

Voor heel 2018 denkt de bouwer een EBITDA te kunnen realiseren van ongeveer 250 miljoen euro, inclusief de tegenslag bij het project Zeesluis IJmuiden. Eerder mikte VolkerWessels nog op een EBITDA gelijk aan of iets hoger dan de 265 miljoen euro in 2017

"Nog altijd positief, maar minder positief dan eerder", zei CEO Jan de Ruiter medio november vorig jaar.

ING denkt dat VolkerWessels zijn winstdoel zal halen en mikt op 252 miljoen euro, op een omzet van 5,93 miljard euro.

VolkerWessels herhaalde in november ook dat het op schema ligt om de middellangetermijndoelen te halen. Daarbij werd de doelstelling voor het strategische werkkapitaal bij de halfjaarcijfers al aangepast.

Nadat VolkerWessels al 100 miljoen euro vrijmaakte, wil het nu nog eens 100 miljoen euro vrijmaken in de komende jaren.

IJmuiden

Positief is dat VolkerWessels eerder deze maand samen met partner BAM Groep kon melden dat met succes een herfinanciering van het zeesluisproject is rondgemaakt.

Het consortium moest nieuwe afspraken maken met het bankensyndicaat, omdat de bouw van de zeesluis in IJmuiden vertraging opliep. In de tussentijd financierden de partners van het consortium het project met behulp van eigen middelen.

Tot op heden heeft VolkerWessels al 105 miljoen euro afgeschreven op het project zeesluis IJmuiden. Of daarmee alles achter de rug is, zal moeten blijken. "Risico's blijven er", aldus de CEO bij de laatste kwartaalupdate.

Analisten van ING gaven aan geen nieuwe afschrijvingen te verwachten bij de komende cijfers. Maar ook zij merkten op dat het project de komende kwartalen risico's met zich mee zal blijven brengen.

De bouwer benadrukte de noodzakelijke stappen te nemen om de winstgevendheid bij de tak Infrastructuur te verbeteren. Onderdeel daarvan is dat VolkerWessels niet langer op grote complexe projecten zal inschrijven omdat de risico's niet opwegen tegen de verdiensten.

Dividend

VolkerWessels wil over 2018, net als in 2017, een dividend uitkeren van 1,05 euro per aandeel.

De cijfers van de bouwer staan voor donderdag voorbeurs op de agenda. Het aandeel steeg woensdag 1,4 procent op 17,59 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

February 27, 2019 05:48 ET (10:48 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.