*

Market Talk

Beursblik: Aperam krijgt koopadvies van KBC

donderdag 28 februari 2019 12:34

Koersdoel omhoog naar 36,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Aperam krijgt van KBC Asset Management een koopadvies, nadat het koersdoel werd verhoogd van 29,00 naar 36,00 euro. Dat meldde KBC donderdag.

De producent van roestvast staal heeft een ijzersterke balans, en denkt ook aan de aandeelhouder, stelt KBC: na het mislukken van de overname van VDM besloot Aperam de contanten maar terug te geven aan de aandeelhouders.

KBC ziet nog drie redenen voor een hogere koers van het aandeel: een aantrekkende nikkelprijs en een stabiliserende chroomprijs. Dit hangt samen met de Chinese speler Tsingshan, die vorig jaar de markt overspoelde met nikkel en goedkoop roestvast staal, maar deze golf van nieuw aanbod lijkt te zijn gekalmeerd.

Ook stijgt de vraag naar roestvast staal omdat de Braziliaanse economie herstelt.

Aangepaste beschermingsmaatregelen van de EU, die in februari definitief werden. schermen de Europese markt voor roestvast staal bovendien beter af.

KBC verwacht dat de positieve factoren, met name de beschermingsmaatregelen van de EU, vanaf het tweede kwartaal tot betere resultaten zullen leiden.

Op 5,6 keer het EBITDA-resultaat in 2019 is het aandeel nu al zeker niet duur, volgens KBC. Het aandeel Aperam stond donderdag 2 procent lager op 28,48 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

February 28, 2019 06:34 ET (11:34 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.