*

Market Talk

Beursblik: sentiment beursexperts sterk verslechterd

maandag 4 maart 2019 07:17

Altice blijft aandeel om te mijden.

(ABM FN-Dow Jones) Het sentiment onder beursexperts is sterk verslechterd. Dit bleek maandag uit de maandelijkse enquête van Actiam onder experts.

Slechts 19 procent verwacht de AEX eind van maart meer dan 2 procent hoger zal staan. En maar liefst 52 procent gaat van een daling uit. "Daarmee komt deze score in de somberte top 10", constateerde analist Corné van Zeijl, die namens Actiam verantwoordelijk is voor de enquête.

Volgens Van Zeijl zijn de beursexperts niet gerust op een goede afloop van Brexit. Ook zijn de zorgen over Italië nog niet weg en zijn de "geluiden en tweets van Trump" over de Duitse auto-industrie ook zorgwekkend. "Het is dan ook niet verwonderlijk dat het sentiment sterk is verslechterd", meent Van Zeijl.

De lange termijn vooruitzichten waren sowieso al een heel stuk terughoudender, merkte Van Zeijl op, "maar dat is nu ook flink verder weg gezakt. 16 procent verwacht een stijging van meer dan 6 procent in het komende halfjaar. 34 procent gaat van een daling uit."

Voor maart verwachten analisten het meest van RELX, KPN, Unilever en Heineken. "De enquête stond open tot en met 28 februari. En op 1 maart kwam het bericht naar buiten dat RELX een hele grote klant was kwijt geraakt en ging de koers met 8 procent onderuit. Dat is een slecht begin van de maand. Maar goed er zijn nog 30 dagen over om het goed te maken", lichtte Van Zeijl toe.

Wegblijven is het deze maand bij Altice en in mindere mate bij Signify. Altice staat al tijden bovenaan het lijstje floppers.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

March 04, 2019 01:17 ET (06:17 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.