*

Market Talk

Beursblik: opbrengst Sternlease aan bovenkant van verwachtingen

maandag 4 maart 2019 08:46

NIBC handhaaft koopadvies Stern.

(ABM FN-Dow Jones) De opbrengst van Stern-dochter Sternlease is aan de bovenkant van de verwachtingen van NIBC. Dat maakte de zakenbank maandag bekend.

Afgelopen vrijdag meldde het automotive bedrijf dat het Sternlease verkoopt aan leasemaatschappij ALD Automotive voor 80 miljoen euro.

Daarnaast sloot Stern een zevenjarige strategische partnerovereenkomst met de leasemaatschappij over het aanbrengen van leasecontracten en de levering van auto's en diensten door Stern.

Volgens analist Edwin de Jong van NIBC reflecteert deze deal 80 procent van de marktkapitalisatie van Stern. "De deal is aan de bovenkant van onze verwachtingen, inclusief de zevenjarige partnerovereenkomst. Wat overblijft, is een groep van dealerbedrijven, autoreparatieservice, autoverhuur, samen met enkele kleine activiteiten. De uitdaging is om deze activiteiten naar een hoger winstniveau te brengen dan het huidige niveau", aldus de analist, die sprak van een "zeer positieve" deal.

Een buitengewone aandeelhoudersvergadering moet volgens NIBC meer inzicht geven in wat Stern met de opbrengsten wil doen, naast het afbouwen van schulden. Volgens De Jong behoort een hoger dividend of een inkoopprogramma van eigen aandelen tot de mogelijkheden.

NIBC handhaaft het koopadvies voor Stern. Het koersdoel is 27,00 euro.

Het aandeel Stern vrijdag 0,9 procent lager op 16,85 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

March 04, 2019 02:46 ET (07:46 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.