*

Market Talk

Beursblik: koersval RELX overdreven

maandag 4 maart 2019 10:44

Berenberg spreekt van unieke koopkans.

(ABM FN-Dow Jones) De koersval van RELX, nadat de Universiteit van Californië het abonnement op de wetenschappelijke tijdschriften van Elsevier niet verlengde, is overdreven. Dit stelden analisten van Berenberg maandag in een rapport.

Vrijdag werd bekend dat de Universiteit van Californië het abonnement op de wetenschappelijke tijdschriften van RELX-onderdeel Elsevier niet heeft verlengd. Het abonnement waar het om gaat heeft volgens de universiteit een waarde van vele miljoenen dollars.

De marktvorsers van Berenberg merkten op dat de University of California goed was voor slechts 0,1 procent van de groepsomzet van RELX en 0,3 procent van de STM divisie. RELX liet al eerder weten dat er altijd sprake is van een komen en gaan in de STM-sector. Het besluit van de Universiteit van Californië ziet Berenberg dan ook als een "natuurlijk verloop" in de abonnementenwereld.

Afgelopen vrijdag sloot het aandeel RELX nog bijna acht procent lager en dat zorgt nu voor een "unieke" koopkans, aldus Berenberg.

Berenberg hanteert een koopadvies op RELX met een koersdoel van 18,50 Britse pond.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

March 04, 2019 04:44 ET (09:44 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.