*

Market Talk

Beursblik: ING bevestigt digitale voorsprong

dinsdag 26 maart 2019 08:09

Bank mikt op 16,5 miljoen primaire klanten.

(ABM FN-Dow Jones) ING surft voorop in de digitaliseringsgolf in bankieren. Dat stelde Jefferies dinsdag in een rapport na de beleggersdag van de bank op maandag.

De primaire doelstelling blijft het behalen van een rendement op eigen vermogen van 10 tot 12 procent, met een cost-income ratio van 50 tot 52 procent en verdere optimalisering van kapitaal. Bankheffingen en en andere kosten van regelgeving blijven een obstakel, omdat zij inmiddels circa 10 procent van de kostenbasis vormen.

Geen overnames

De kapitaaldoelen blijven ongewijzigd en als ING na de TRIM-evaluaties van interne risicomodellen en de invoering van de kapitaalvloeren onder het Basel IV-regelkader overtollige contanten heeft, dan zou dat kunnen worden uitgekeerd als extra dividend. Groei door overnames lijkt geen onderdeel van de plannen te zijn, concludeert analist Maxence le Govelle du Timat van Jefferies.

Anti-witwassen

De presentatie over antiwitwasregels en ken-uw-klant-kwesties was "netjes", volgens de analist. ING werkt met de Italiaanse centrale bank aan een plan om problemen aan te pakken en het verbod op het aannemen van nieuwe klanten op te heffen. De CEO herhaalde dat vertrouwen een fundamentele waarde is in een digitale strategie om klanten te winnen.

Digitale strategie

De beleggersdag bevestigde dat ING een gestandaardiseerd platform wil invoeren om te kunnen opschalen en dit open te stellen voor producten van andere partijen om een van de meest gewilde digitale merken te blijven.

De grote aanjager blijft het werven van primaire klanten. De doelstelling hiervoor ging omhoog, van meer dan 14 miljoen primaire klanten in 2020 naar meer dan 16,5 miljoen in 2022. Bij de primaire klanten zijn de relatieve kosten aanzienlijk lager, met 43 procent van de inkomsten, dan bij de overige klanten, waar dit 61 procent is.

Een tweede aanjager van groei is uitbreiding van een digitaal distributiekanaal waarmee de bank voordeliger geld kan uitzetten.

Jefferies heeft een koopadvies met een koersdoel van 14,10 euro op ING. Het aandeel sloot maandag op 10,49 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

March 26, 2019 03:09 ET (07:09 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.