*

Market Talk

Beursblik: SBM Offshore in pole position voor nieuw contract

donderdag 28 maart 2019 09:35

NIBC handhaaft koopadvies.

(ABM FN-Dow Jones) SBM Offshore staat op het punt de aanbesteding voor de Mero-2 FPSO te winnen, terwijl concurrent Modec het contract voor de Buzios-5 FPSO in de wacht lijkt te slepen ten koste van Exmar. Dat stelde analist Martijn den Drijver van NIBC donderdag.

"Dat betekent dat er in de concurrentieverhoudingen geen verandering is opgetreden", schreef de analist.

"Volgens bronnen was het bod van SBM Offshore voor Mero-2 ruim onder die van Modec. Dit geeft de gretigheid van het bedrijf aan om terug te keren in de Braziliaanse markt", meent de marktvorser.

Den Drijver denkt wel dat het Mero-2 contract een positieve invloed zal hebben op de resultaten en dus de waardering van de Schiedamse dienstverlener aan de olie-industrie.

Indien Modec inderdaad het Buzios-contract heeft binnengehaald, dan is dit volgens Den Drijver op twee vlakken positief. Modec heeft het orderboek goed gevuld, wat ruimte biedt aan SBM Offshore bij andere tenders, en anderzijds is Exmar niet binnengedrongen in de markt voor grote en complexe FPSO's.

De analist van NIBC vreest wel dat de politieke onrust in Guyana invloed zal hebben op het Lisa 2-contract. Een mogelijke regeringswisseling kan hier leiden tot uitstel.

NIBC heeft een koopadvies voor SBM Offshore, met een koersdoel van 19,25 euro.

Het aandeel SBM Offshore verloor donderdag 0,4 procent op 16,90 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

March 28, 2019 04:35 ET (08:35 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.