*

Market Talk

Beursblik: opnieuw lagere resultaten Altice verwacht

donderdag 28 maart 2019 12:08

Topman rekent op groei in 2019.

(ABM FN-Dow Jones) Altice Europe heeft in de laatste maanden van 2018 de resultaten onder druk zien staan, zo denken analisten in aanloop naar de cijfers donderdag nabeurs.

Voor het vierde kwartaal voorzien analisten een omzet van 3.527 miljoen euro, een daling op jaarbasis van 4,8 procent. In Frankrijk zou de omzet met 6,4 procent zijn teruggelopen.

De aangepaste EBITDA is volgens de analisten zelfs met 12,9 procent teruggelopen naar 1.283 miljoen euro. Voor Frankrijk gaat de consensus uit van een afname met ruim 15 procent.

Vermoedelijk investeerde Altice afgelopen kwartaal 831 miljoen euro, 14 procent minder dan in 2017.

UBS verwacht dat het concurrentieklimaat op de Franse telecommarkt in het vierde kwartaal iets is verbeterd, met minder stuntprijzen en iets minder klantverloop voor de Franse dochter SFR. De gemiddelde omzet per klant zal nog wel zijn gedaald en het EBITDA-resultaat bereikt een dieptepunt met een daling van 13 procent, waarna volgens de zakenbank herstel moet volgen in de volgende kwartalen.

Altice zelf mikt voor heel 2018 op een operationele vrije kasstroom van 2,3 miljard tot 2,5 miljard euro, exclusief Altice TV. Daarbij zou Altice in Frankrijk 1,5 miljard tot 1,6 miljard aan operationele vrije kasstroom genereren. Altice gaf al wel de waarschuwing, dat het in Frankrijk aan de onderkant van deze bandbreedte zal uitkomen door hogere acquisitiekosten en investeringen in de groei.

Verder zal de markt ook aandacht besteden aan de schuldenberg van Altice en hoe het vordert met desinvesteringen. Woensdagavond meldde de kabelaar de verkoop van een belang van net geen 50 procent in dochterbedrijf SFR Fibre to the Home.

Outlook

Altice heeft plannen om de omzet te laten groeien en de aangepaste EBITDA en de marge op de kasstroom te verhogen op de middellange tot lange termijn.

Bij de cijfer over het derde kwartaal sprak CEO Patrick Drahi dan ook de verwachting uit dat Altice in 2019 weer terugkeert naar groei.

Het aandeel Altice Europe werd donderdagmiddag 2,2 procent hoger verhandeld.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

March 28, 2019 07:08 ET (11:08 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.