*

Market Talk

Beursblik: somberheid beursexperts houdt aan

zaterdag 30 maart 2019 20:33

Galapagos populair en wegblijven bij ArcelorMittal.

(ABM FN-Dow Jones) Beursexperts zijn opnieuw somber gestemd. Dit bleek zaterdag uit de maandelijkse enquête van Actiam.

Van de ondervraagde experts, ditmaal 72, is net geen 24 procent optimistisch gestemd, terwijl 37,5 procent pessimistisch is.

"De recessie-wolken waaien nog niet over. En de immer dalende rente drukt vooralsnog op de banken", concludeerde analist Corné van Zeijl van Actiam, verantwoordelijk voor de maandelijkse enquête.

"Sommige optimisten zien de economie in China herstellen en dat zou de beurzen een duidelijke extra push kunnen geven. TINA is ook een aantal keren bij de commentaren genoemd", verklaarde Van Zeijl de krappe 24 procent die het wel ziet zitten op dit moment.

Top & flop

Voor april zijn de experts positief gestemd over Galapagos en in mindere mate ABN AMRO en DSM. Over Galapagos zei Van Zeijl dat het aandeel beter in maart op de lijst van toppers had gestaan. Op de laatste handelsdag van de maand spoot de koers van het biotechbedrijf namelijk omhoog na goed ontvangen onderzoeksresultaten met reumamedicijn filgotinib.

Wegblijven zouden beleggers in april volgens de experts beter bij ArcelorMittal en Aegon.

"Nu Altice niet meer de gedoodverfde flopperskandidaat is, heeft ArcelorMittal weer deze plaats ingenomen. Ook omdat het economisch wat minder gaat. Cyclische bedrijven als Mittal hebben daar het meeste last van", zei Van Zeijl. Het aandeel Altice schoot, net als Galapagos, vrijdag hard omhoog. Jaarcijfers van de kabelaar kregen de handen van beleggers op elkaar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

March 30, 2019 15:33 ET (19:33 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.