*

Market Talk

Beursblik: NIBC haalt Fugro van kooplijst

dinsdag 2 april 2019 08:06

Advies van Kopen naar Neutraal.

(ABM FN-Dow Jones) NIBC heeft het advies op Fugro verlaagd van Kopen naar Neutraal en verlaagde het koersdoel van 20,00 euro naar 13,50 euro, vanwege het risico op teleurstelling op de korte termijn.

Analist Martijn den Drijver verwacht dat de bodemonderzoeker met de resultaten over de eerste helft van 2019 en mogelijk zelfs over het hele boekjaar zal teleurstellen, ondanks een solide groei bij zeebodemonderzoek.

De cijfers van het concern zouden volgens de analist met name kunnen tegenvallen vanwege de aanhoudend glansloze resultaten bij Marine Asset Integrity als gevolg van overcapaciteit, het uitblijven van materiële verbeteringen bij Land Asset Integrity , vanwege een gebrek aan schaal en de trage adoptie van nieuwe technologie, en zwakke resultaten bij Seabed, vanwege de hoge concurrentie en lage winstmarges.

"Fundamenteel zit er waarde in het aandeel, maar de trager dan verwachte margeverbetering in de periode 2019 - 2021 resulteert in slechts een bescheiden verbetering van de vrije kasstroom, wat onvoldoende is voor aanzienlijk hogere investeringen, overnames of beloningen aan de aandeelhouders.

Het aandeel Fugro sloot maandag op een groen Damrak op 9,25 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

April 02, 2019 02:06 ET (06:06 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.