*

Market Talk

Beursblik: Berenberg licht teleurgesteld over Nedap

woensdag 3 april 2019 08:07

Technologiebedrijf blijft aantrekkelijk gewaardeerd.

(ABM FN-Dow Jones) De vooruitzichten voor Nedap zijn onzeker op de korte termijn, maar de waardering blijft aantrekkelijk, mits de omzetgroei weer aantrekt na een zwak eerste kwartaal. Dat stelde Berenberg woensdag in een rapport.

Nedap stelde dinsdagavond licht teleur met 3 procent groei in het eerste kwartaal, maar uitgaande van een herstel tot 5 procent over het hele jaar en een margeverbetering van 50 basispunten, lijkt de huidige waardering op 17 keer de verwachte winst en een dividendrendement van 5,3 procent te laag voor dit technologiebedrijf.

Berenberg meent dat Nedap zijn omzet met 5 tot 10 procent per jaar kan laten groeien en de analist ziet de vergelijkingsbasis in de tweede helft van het jaar gemakkelijker worden.

De resultaten over het eerste kwartaal vertoonden een verdeeld beeld, met groei bij vier onderdelen, en omzetdaling bij de twee grootste onderdelen Retail en Livestock Management. Het nieuws dat het product Luxon wordt teruggeschaald bij Light Controls is volgens Berenberg geen grote verrassing, omdat het management al langere tijd ontevreden was over de resultaten.

De nieuwe kredietovereenkomst die Nedap sloot met ABN AMRO houdt de financiële huishouding netjes op orde, meent Berenberg tenslotte, met ruimte om tot 90 procent van de winst te blijven uitkeren als dividend.

De bank heeft een koopadvies en koersdoel van 65,00 euro op Nedap. Het aandeel sloot dinsdag op 50,60 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

April 03, 2019 02:07 ET (06:07 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.