*

Market Talk

Beursblik: Randstad onder druk

woensdag 3 april 2019 10:57

Analisten voorzichtig over eerste kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) Randstad heeft in het eerste kwartaal tegenwind ervaren. Dit verwachten analisten die zich baseerden op uitspraken van de uitzender.

Volgens analist Corné van Zeijl van Actiam zou Randstad hebben gezegd dat de negatieve trend uit het laatste kwartaal van 2018 en januari dit jaar ook daarna heeft aangehouden. En dat is niet positief, aldus Van Zeijl.

ING gaf woensdag aan dat het in eerder stadium op basis van recente inkoopmanagersdata al een lichte verzwakking in de trend signaleerde en voegde toe dat Randstad in een update voor analisten voorafgaand aan de kwartaalcijfers deze trend bevestigde, met name in Nederland, België, de Verenigde Staten, en de regio's die vallen onder 'overige Europa' en 'rest van de wereld'.

ING wees er woensdag aanvullend op dat de Zwitserse branchegenoot Adecco over februari ook al een lichte verzwakking meldde.

Het Amerikaanse Monster, waarop in het laatste kwartaal van 2018 nog 103 miljoen euro op werd afgeschreven, zal volgens Van Zeijl de neergang nog niet hebben weten te keren.

Randstad voorziet voor het eerste kwartaal een brutomarge die "bescheiden" lager uitvalt dan de marge over het vierde kwartaal. De kosten zullen grofweg vlak zijn, zei het uitzendconcern bij de laatste jaarcijfers.

ING raamt het operationeel resultaat (EBITA) over de eerste drie maanden van dit jaar op 210 miljoen euro. Voor het eerste kwartaal verwacht ING verder een daling van de omzet per werkdag met 1,0 procent met een afname van de operationele marge van 3,8 procent in eerste kwartaal van 2018 naar 3,7 procent over het afgelopen kwartaal.

ING wees er woensdag op dat Randstad in actie komt in het geval de marge vlak blijft of zelfs onder druk komt te staan.

Het aandeel Randstad won woensdag 1,2 procent, terwijl de AEX 0,6 procent steeg.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

April 03, 2019 04:57 ET (08:57 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.