*

Market Talk

Beursblik: nog geen lichtpuntjes in Duitse industrie

donderdag 4 april 2019 08:51

Belabberd cijfer voor fabrieksorders.

(ABM FN-Dow Jones) Het voorbeurs gepubliceerde cijfer over de Duitse fabrieksorders in februari is "verpletterend slecht" en ondermijnt de hoop dat de Duitse industrie afgelopen kwartaal begon te herstellen van de onzekerheden rond Brexit en het lastige mondiale economische klimaat. Dat stelden economen van ING donderdag.

De orderkrimp versnelde juist naar een nieuw dieptepunt, met een "pijnlijke" daling van 4,2 procent op maandbasis, na de daling van 2,1 procent in januari. De afname op jaarbasis in februari bedroeg zelfs 8,4 procent.

"De sterke daling van nieuwe orders vandaag ondermijnt duidelijk de nieuwste voorzichtige signalen dat de wereldeconomie in het eerste kwartaal van 2019 is opgeveerd", stelde ING. De positieve lezing is dat februari nog te vroeg is om die signalen te laten zien, schreef econoom Carsten Brzeski. De negatieve versie van het verhaal is dat de Duitse industrie zich moet opmaken voor meer slecht nieuws.

De meeste pijn ligt buiten de eurozone, vanwaar de orders bijna 8 procent lager waren dan in januari. Dit weerspiegelt waarschijnlijk de onrust over Brexit en aanhoudend onzekerheid over de mondiale economische groei.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

April 04, 2019 02:51 ET (06:51 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.