*

Market Talk

Beursblik: geen opluchting in Duitsland

vrijdag 5 april 2019 09:07

ING dubt tussen positief en negatief scenario.

(ABM FN-Dow Jones) Hoewel de Duitse industriële productie in februari op maandbasis weer groeide, na een pas op de plaats in januari, zorgt dit nog niet voor opluchting. Dit stelde econoom Carsten Brzeski van ING vrijdag.

De productie, gecorrigeerd voor seizoensinvloeden en werkdagen, steeg ten opzichte van januari met 0,7 procent. In januari bleef de industriële productie van Duitsland op maandbasis stabiel, nadat een voorlopig cijfer nog op een daling van 0,8 procent op maandbasis wees.

De econoom wees er op dat het activiteitenniveau in de bouw in februari met 6,8 procent op maandbasis steeg, maar dat bij de fabrieken sprake was van een afname met 0,2 procent. "Een warm dank je wel voor de bouw", aldus Brzeski.

De cijfers van vanochtend zorgen dan ook niet voor opluchting voor de industrie, aldus Brzeski, maar wel voor de economie als geheel. De productie in de eerste twee maanden wijst volgens de econoom namelijk op een groei van het bruto binnenlands product in het eerste kwartaal.

Volgens ING kan de zwakte in de industrie inmiddels slechts deels worden verklaard aan de hand van eenmalige effecten als Brexit en de handelsoorlog. En dit zorgt voor hoofdbrekens. Krijgen we nu spoedig een herstel te zien, of wijzen de recente cijfers op een "meltdown", aldus Brezski, die het antwoord vooralsnog schuldig moet blijven.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

April 05, 2019 03:07 ET (07:07 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.