*

Market Talk

Beursblik: volumegroeidruk dreigt bij Adyen na betalingslicentie Uber

maandag 8 april 2019 09:54

KBC Securities handhaaft Afbouwen advies.

(ABM FN-Dow Jones) Dat De Nederlandsche Bank taxidienst Uber onlangs een betalingsvergunning heeft gegeven, kan een indicatie zijn voor potentiële volumegroeidruk in de toekomst bij het Nederlandse fintechbedrijf Adyen. Dit oordeelde KBC Securites maandag in een analistenrapport.

Met de vergunning van DNB kan Uber betalingen verwerken bij zijn taxiservice en dochterondernemingen Uber Eats en Uber Freight. De licentie geldt bovendien voor heel Europa vanwege het Europees bankenpaspoort.

"Hoewel Adyen geen commentaar geeft op individuele klanten, schatte KBC Securities eerder al in dat Uber een van Adyens grotere klanten is", aldus analist Thomas Couvreur, die niet denkt dat het contract van Uber de resultaten van Adyen in 2019 in gevaar brengt.

Wel is dit volgens Couvreur een indicatie voor potentiële volumegroeidruk in de toekomst. "Zoals eerder vermeld, is de concurrentie voor Adyen niet alleen afkomstig van bestaande concurrenten en startende fintechbedrijven, maar ook van bigtechbedrijven die zich verticaal uitbreiden naar betalingen", aldus de analist die ook wijst op andere mogelijk grote klanten voor Adyen, zoals Spotify, Netflix, AirBnB en Booking.com.

"De mogelijkheid om zelf betalingen te doen is een duidelijk voorbeeld van de onzekerheden" in de beleggingscasus van Adyen, oordeelt Couvreur. Dit soort soort onzekerheden zijn dan ook onvoldoende ingeprijsd in de huidige koers van het aandeel. KBC Securities handhaaft daarom het Afbouwen advies en het koersdoel van 605,00 euro.

Het aandeel Adyen daalde maandag 0,9 procent tot 713,80 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

April 08, 2019 03:54 ET (07:54 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.