*

Market Talk

Beursblik: Barclays niet overtuigd van Unilever

woensdag 10 april 2019 15:48

Koersdoel van 46,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Barclays is gestart met het volgen van Unilever met een Onderwogen advies en een koersdoel van 46,00 euro. Dit bleek woensdag uit een sectorrapport van de Britse bank.

De ambities van Unilever om met 200 basispunten harder te groeien dan de markt zal niet worden gehaald, voorspellen de analisten van Britse bank. Enerzijds door misstappen bij overnames, waaraan 13 miljard euro is gespendeerd sinds 2015, en anderzijds omdat er wereldwijd te weinig marktaandeel wordt gewonnen.

Vooral over de belangrijkste tak, Beauty and Personal Care, maken de analisten zich zorgen na twee "middelmatige" jaren qua omzetgroei. L'Oréal en Estée Lauder presteren volgens Barclays duidelijk beter op dat vlak. De marge van Unilever is bij deze tak veel hoger dan bij sectorgenoten en dat roept vragen op over de duurzaamheid van deze premie. De analist sluit niet uit dat Unilever een deel van die marge zal inruilen voor meer groei.

Unilever trachtte de afgelopen periode zijn structuur te versimpelen en de duale holdingstructuur kwijt te raken. Daarin slaagde het niet en de kans op een 'rerating' van het aandeel is volgens Barclays daardoor significant gedaald.

Het aandeel Unilever handelde woensdag 0,2 procent hoger op 51,59 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

April 10, 2019 09:48 ET (13:48 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.